POMPOENSTOOFSCHOTEL MET OOGBONEN

 

250 g gedroogde oogbonen, een nacht geweekt

450 g lamsvlees, krabbenvlees of gerookte vis

1 theelepel zout

theelepel chilipoeder

stukje gemberwortel, geschild en fijngehakt; of theelepel gemberpoeder

450 g pompoen, geschild en kleingesneden

2 tomaten, ontveld en kleingesneden

 

Spoel de bonen af, doe ze in een grote pan met de dubbele hoeveelheid water en kook ze zachtjes gaar. Snijd vlees of vis in stukjes, doe ze in een andere grote pan en voeg 5 dl water, zout, chilipoeder en gember toe. Breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en laat vlees of vis afgedekt gaar worden. Voeg de pompoen toe en laat alles sudderen tot de pompoen gaar is. Schep de pompoen uit de pan en prak hem. Voeg de pompoenpuree weer toe aan de pan. Voeg de tomaten en de gare, uitgelekte bonen toe. Laat alles nog 10 minuten sudderen. Serveer hierbij rijst.

 

4 personen

 

land : Ghana

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai

 

Ghana Home