POMPOENSOEP

 

olie om in te bakken

1 grote ui, fijngesneden

2 theelepels gemberpasta (of 2 cm gemberwortel, fijn gesneden)

2 theelepels kerriepoeder

1 kleine pompoen ( 750 gram)

1 bouillonblokje (tuinkruiden)

zout en peper naar smaak

verse koriander of peterselie

 

Maak de pompoen schoon en snij hem in stukken. Als u een biologische pompoen neemt, is schillen niet nodig.

Zet een ruime hoeveelheid water op om die straks kokend bij de soep te doen.

Verwarm de olie in een grote soeppan en bak de uien tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens gemberpasta en kerriepoeder toe en laat even meebakken.

Voeg de pompoen toe en laat die even meebakken.

Voeg het kokende water toe (ongeveer anderhalve liter), het bouillonblokje en laat het geheel koken tot de pompoen gaar is (15 minuten).

Pureer de soep, voeg naar smaak peper en zout toe en serveer met verse groene blaadjes.

Op Zanzibar kookt men een fijngesneden chilipepertje en kokosmelk mee in de soep. Een smakelijke variant!

 

4 personen

 

land : Tanzania (Zanzibar)

gerechtsoort : soep

 

bron : De smaak van Zanzibar / Karin Schreuder