POMPOENKOEKJES

 

500 g gepureerd pompoenvlees

75 g zelfrijzend bakmeel

mespunt zout

2 eieren

olie om in te bakken

 

OM TE BESTROOIEN

kristalsuiker gemengd met kaneel

 

Doe het pompoenvlees in een kom en klop het bakmeel, het zout en de eieren erdoor.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep er met een lepel van het beslag drie of vier koekjes in; laat ze op halfhoog vuur bakken tot de onderkant goudbruin is. Keer ze en bak ook de andere kant goudbruin. Schep de koekjes uit de pan en houd ze warm. Bak van het resterende beslag op dezelfde manier koekjes.

Bestrooi ze met het suiker-kaneelmengsel en serveer ze warm.

 

4 personen

 

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Kookgek op safari : Bijzondere recepten uit Zuid-Afrika / Joop Braakhekke

 

Zuid-Afrika Home