POMPOENBROODPUDDING

 

Het pompoenbrood kan beter een dag van tevoren worden klaargemaakt. Er zal brood overblijven en dit kan voor een volgend keer worden ingevroren.

 

POMPOENBROOD

25 g pecannoten

300 g pompoenpuree

2 eieren, losgeklopt

125 ml olie

80 ml melk

225 g bloem

200 g suiker

1 theel. zuiveringszout

¾ theel. kaneel

¾ theel. versgeraspte nootmuskaat

½ theel. kruidnagelpoeder

½ theel. gemberpoeder

½ theel. zout

 

POMPOENPUDDING

250 ml melk

250 ml slagroom

100 g suiker

5 grote eierdooiers

75 g pompoenpuree

1 theel. vanille-essence

¼ theel. kaneel

¼ theel. gemberpoeder

¼ theel. versgeraspte nootmuskaat

 

Voor het pompoenbrood de oven op 180 ºC voorverwarmen.

De pecannoten licht roosteren in de oven, laten afkoelen en grofhakken.

In een grote schaal de pompoenpuree met de eieren vermengen.

De olie en melk toevoegen en alles goed mengen.

De bloem met suiker, zuiveringszout, specerijen en zout zeven.

De gezeefde, droge ingrediënten met de pecannoten door het pompoenmengsel scheppen.

In ingevette broodvorm voor 1 kg brood overdoen en 50 - 60 minuten bakken tot een breinaald droog uit het midden komt.

Het brood uit de vorm nemen en op een rooster laten afkoelen.

De volgende dag het brood in dikke plakken snijden, daarvan blokjes van 2½ cm snijden en deze onder de grill licht roosteren.

De oven op 140 ºC voorverwarmen.

Voor de pudding de melk met de room en 2 eetlepels suiker in een steelpannetje doen, aan de kook brengen en van het vuur nemen.

De eierdooiers met de pompoenpuree, vanille-essence, specerijen en resterende suiker in een schaal doen en door elkaar kloppen.

De warme melk er langzaam al kloppend bij schenken.

De blokjes pompoenbrood over de ingevette ramequinbakjes verdelen en de bakjes tot de rand vullen.

De bakjes in een braadslede zetten, het eimengsel erop schenken en laten intrekken.

Indien nodig nog meer eimengsel in de bakjes schenken.

De braadslede tot de helft met water vullen en ca. 30 minuten in de oven zetten of tot de puddinkjes stevig zijn.

 

6 - 8 personen

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Een culinaire safari door Afrika / Josie Stow

 

Afrika Home