POISSON SALÉ (STOKVIS MET TOMATENSAUS)

 

1 kg stokvis

2 eetlepels plantaardige olie

1 ui, fijgehakt

zout

peper

2 eetlepels tomatenpuree

 

Week de stokvis 8 uur in koud water; ververs het water één keer.

Verwijder alle velletjes en graatjes en breek het visvlees in stukjes.

Verhit de olie in een pan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg wat zout en peper naar smaak toe en roer de tomatenpuree en 300 ml water erdoor.

Breng het geheel aan de kook, zet de warmtebron zo laag mogelijk en laat de saus 20 minuten al roerend doorkoken.

Voeg de stokvis aan de saus toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes koken in de onafgedekte pan. Dien op met gekookte rijst of gekookte yam.

 

6 personen

 

land : Seychellen

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore