POISSON FARCI (GEVULDE POON)

 

2 rode ponen

1 teentje knoflook, uitgeperst

1 theelepel gemengde specerijen*

bosje peterselie, fijngehakt

6 lenteuitjes, fijngehakt

2 rijpe tomaten, ontveld en fijngehakt

1 eetlepel zachte boter

zout naar smaak

gesmolten boter

 

* Gemengde specerijen bestaan uit een mélange van fijngemalen specerijen. In Nederland kunt u het beste speculaaskruiden gebruiken.

 

Maak de vis schoon maar laat de koppen er nog aan zitten. Ontvel de vissen zo voorzichtig mogelijk zodat de vellen heel blijven. Verwijder de graten en hak het visvlees zeer fijn (eventueel in een keukenmachine). Meng het gehakte visvlees met de rest van de ingrediënten, vul de visvellen hiermee en naai ze dicht.

Bestrijk de gevulde vissen met gesmolten boter, leg ze in een braadslee en bak ze 40 minuten in een voorverwarmde oven (180 ºC). Laat de gevulde vissen afkoelen, snijd ze in plakken en dien op met een frisse salade.

 

6 personen

 

land : Senegal

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore