POISSON EGUSI (VIS IN POMPOENSAUS)

 

500 g bokking
6 okra's
2 tomaten
2 uien, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
200 g pompoenpitten
theelepel peperpasta
1 bosje peterselie
kopje palmolie

Snijd de vis in kleine stukjes en pocheer deze gedurende 6 minuten in licht gezouten water.

Snijd de okra's klein en voeg ze toe aan de vis.

Verhit de olie en fruit hierin de in blokjes gesneden tomaten, de uitjes en de knoflook. Voeg de pompoenpitten, de peperpasta, de fijngehakte peterselie, de vis, de okra's en het kookvocht van de vis toe. Breng dit even aan de kook, verlaag de warmtebron en laat alles gedurende 7 minuten zachtjes koken.

Roer alles voorzichtig om en laat het gerecht nog 4 minuten op een lage warmtebron gaar worden.
Geef hier kookbananen, yams, zoete aardappelen of rijst bij.

6 personen

 

land : Kameroen

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah