POISSON AVEC SAUCE AUX FEUILLES DE PATATES DOUCES (VIS MET BLADEREN VAN DE ZOETE AARDAPPEL)

 

500 g gedroogde vis

500 g bladeren van de zoete aardappelplant of spinazie

nootmuskaat, geraspt

2 tomaten

5 okra’s

1 ui, fijngehakt

2 teentjes knoflook, fijngehakt

2 chilipepers, fijngehakt

2 eetlepels tomatenpuree

2 kopjes heet water

palmolie

 

Laat de gedroogde vis drie uur weken in water.

Snijd de bladeren van de zoete aardappel in reepjes en blancheer ze even in weinig water. Laat ze uitlekken.

Verdeel de vis in grote stukken en vermeng deze met de bladeren. Strooi er vrij veel nootmuskaat overheen en laat ze in weinig water 45 minuten zachtjes koken.

Snijd de tomaten in vieren en snijd de okra’s klein. Pureer de uitjes met de knoflook, de tomaten, de chilipepers en de tomatenpuree in de keukenmachine.

Verhit wat olie, doe hier het tomatenmengsel bij en breng het aan de kook. Blus af met wat heet water. Voeg de okra’s toe, roer even en laat de saus 15 minuten zachtjes koken.

Leg de vis met de zoete-aardappelbladeren op een grote chaal en schenk er voor het opdienen de saus overheen.

Geef hier rijst bij.

 

4 personen

 

(voor)bereidingstijd : 4 uur

 

land : Burkina Faso

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah