PLA’SAS (GROENTESCHOTEL MET PINDA’S)

 

1 eetlepel palmolie of arachide-olie

1 middelgrote ui, fijngehakt

1 middelgrote groene paprika, zaad verwijderd en kleingesneden

1 middelgrote tomaat, fijngesneden

450 g verse spinazie, gewassen en kleingesneden

3 eetlepels pindakaas met stukjes noot, liefst zelfgemaakte

1 theelepel zout

zwarte peper naar smaak

˝ theelepel nootmuskaat

 

Verhit de olie en bak de uitjes en paprika tot ze zacht zijn. Voeg tomaat en spinazie toe en laat deze afgedekt circa 5 minuten sudderen tot de spinazie gaar is. Voeg zo nodig wat water toe. Schep er zout, peper, nootmuskaat en pindakaas door. Laat dit afgedekt nog 5 minuten sudderen. Serveer direct.

 

4 personen

 

land : Gambia

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai