PITTIGE BONEN

 

Dit soort schotels worden in heel Afrika bereid, met de bonensoorten van de streek.

 

350 g kidneybonen, een nacht geweekt

1 dl olijfolie, plus 2 eetlepels

1 eetlepel paprikapoeder

1 theelepel geplet korianderzaad

5 tenen knoflook, fijngehakt

3 rode chilipepers, vers of gedroogd

zout en peper naar smaak

1 grote ui, in dunne ringen gesneden

1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in dunne ringen gesneden

 

Spoel de bonen af. Doe ze in een pan met de dubbele hoeveelheid water. Kook de bonen 10 minuten op hoog vuur. Giet het kookwater af. Verwijder van verse chilipepers de steeltjes. Snijd verse of gedroogde chilipepers doormidden en verwijder het zaad. Hak ze fijn. Verhit de olie in een grote pan. Voeg paprikapoeder, koriander, knoflook en chilipepers toe. Schep ze om. Voeg de uitgelekte bonen toe. Roerbak ze kort. Overgiet ze met kokend water. Kook de bonen zachtjes gaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de uien en paprika toe. Laat alles zachtjes sudderen tot bijna alle vocht verdwenen is. Serveer warm als groenteschotel of koud als salade.

 

4 personen

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai

 

Afrika Home