PINDASOEP

 

Pinda’s (of aardnoten), worden veel gebruikt in de Afrikaanse keuken. U kunt aardnotenpasta bij een natuurvoedingswinkel kopen - voor een bijzondere en vullende soep, maar u kunt er ook pindakaas voor in de plaats gebruiken. Okra wordt traditioneel in stukken gesneden en verleent zo een iets kleverige textuur aan de soep.

 

3 eetlepels aardnootpasta of pindakaas

1 liter bouillon of water

2 eetlepels tomatenpuree

1 ui, gehakt

2 plakken verse gember

theelepel gedroogde tijm

1 laurierblad

zout

chilipoeder

250 gram witte yam, in blokjes

10 kleine okra’s, bijgesneden (desgewenst)

 

Doe de aardnootpasta of pindakaas in een kom, voeg 3 deciliter van de bouillon of water en de tomatenpuree toe en roer tot het mengsel glad is.

Schep het noot mengsel in een pan en voeg de ui, gember, tijm, het laurierblad, wat zout en chilipoeder en de rest van de bouillon toe.

Breng tegen de kook aan en laat 1 uur sudderen, waarbij u af en toe roert om aanbakken te voorkomen.

Voeg de witte yam toe en laat nog 10 minuten sudderen. Voeg desgewenst de okra toe en laat sudderen tot beide groenten gaar zijn. Dien op.

 

4 personen

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : soep

 

bron : De Afrikaanse keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een onontdekte keuken / Rosamund Grant

 

Afrika Home