PINDARAGOÛT

 

Aardnoten of pinda’s groeien in overvloed in de savannen van Afrika. Deze noten, die een hoge voedingswaarde hebben, groeien onder de grond; vandaar de naam aardnoten. Ze verschaffen ons olie en u kunt ze gekookt, gebakken of rauw eten. U kunt er ook koekjes van maken of de geroosterde pinda’s tot boter malen.

 

1 kg kip, varkens- of schapevlees

water

zout naar smaak

½ theelepel gemengde specerijen (gemalen kaneel, gember en foelie)

1 theelepel cayennepeper of chilipoeder

2 kopjes water

1 eetlepel tomatenpuree

1 kleine ui, gesnipperd of gepureerd

1 eetlepel pindaolie

100 g geroosterde pinda’s, gepureerd

 

Snijd het vlees in stukjes of plakjes en kook het met water, zout, de verschillende kruiden en twee uiringen ongeveer 30 minuten. Doe er 2 kopjes water bij en de overige ingrediënten, behalve de pinda’s, en laat dit geheel nog 20 minuten koken. Voeg de pindapuree toe en laat de ragoût nog 10 minuten sudderen. Dien het gerecht op met droge witte rijst.

 

Voor 6 personen.

 

land : Ghana

gerechtsoort : hoofdgerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

Ghana Home