PIKANTE INKTVIS

 

olie om te bakken

2 grote inktvissen, schoongemaakt, in ringetjes

20 sjalotten of 2 grote uien, fijngehakt

5 tenen knoflook, uitgeperst

stukje gemberwortel, geschild en fijngehakt

1 dl water

1 theelepel kurkuma

4 eetlepel zwart mosterdzaad, grofgemalen met wat water

4 grote groene chilipepers, zaad verwijderd, doorgesneden

2 eetlepel azijn

zout en peper naar smaak

 

Verhit de olie en bak de inktvisringetjes circa 8 minuten, tot ze bruin kleuren langs de randen. Schep de inktvis uit de pan en bak de uitjes in dezelfde olie tot ze gaar maar toch nog knapperig zijn. Voeg knoflook, gember, water, specerijen en chilipepers toe. Laat alles nog 3 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur. Schep de inktvis door de saus. Breng op smaak met azijn, zout en peper. Laat het gerecht door en door koud worden.

 

4 personen

 

gebied : Mauritius en de Seychellen

gerechtsoort : hoofdgerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai