PIJLINKTVIS IN RODE SAUS MET KRUIDEN EN SPECERIJEN

1 kg middelgrote pijlinktvis
SAUS
3 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, geperst
2 el tomatenpuree
300 ml water
1 takje tijm
1 laurierblad
Ĺ gepekelde citroen, in stukjes gesneden
1 tl zout
ľ tl gemalen witte peper
sap van 2 citroenen
Ĺ tl harissa
1 tl gemalen komijn
 
Maak de pijlinktvis schoon, spoel hem af en snijd hem in plakjes van 2 cm.
Verhit de olie en fruit ui en knoflook goudgeel. Verdun de tomatenpuree met 50 ml water. Giet de puree bij de ui en knoflook en voeg alle andere ingrediŽnten, behalve de komijn, toe. Breng aan de kook. Leg de pijlinktvis in de pan. Draai het vuur laag en laat 25 minuten koken. Voeg na 15 minuten de komijn toe en roer. Draai het vuur hoger en laat zonder deksel nog 10 minuten doorkoken. Serveer warm met witte rijst.

4 personen

land : TunesiŽ

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Momo : Een gastronomische reis door Marokko, TunesiŽ en Algerije / Mourad Mazouz

 

TunesiŽ Home