PIGEONS EN TAJINE (DUIVEN IN EEN JASJE)

 

16 gedroogde pruimen

200 g rozijnen

2 uien

100 g sesamzaad, licht geroosterd in droge koekepan

10 g verse gemberwortel

2 teentjes knoflook

saffraan

komijnzaad

zout

peper

2 jonge duiven

 

Laat de pruimen en rozijnen een nacht in water weken. Leg vier velletjes aluminiumfolie met een lengte van 50 centimeter uit. Hak de uien fijn en verdeel ze over de velletjes folie. Meng in een kom sesamzaad met fijngeraspte gemberwortel, uitgeperste knoflook, met in 1 eetlepel water opgeloste saffraandraadjes, komijnzaad, zout en peper. Halveer de duiven en wentel ze door het sesamzaadmengsel. Leg de duiven hierna op de uien en schik de pruimen en rozijnen er rondom. Vouw het folie om de duiven en leg de pakjes gedurende 2 uur op het rooster in het midden van reeds tot 175 ºC voorverwarmde oven. Keer de pakjes enkele malen. Dien de gerechten in hun ‘jasjes’ op. Geef bij voorbeeld drooggekookte rijst erbij.

 

voor 4 personen

 

land : Algerije

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Een reis om de wereld in 80 recepten / Claude Lebey