PEPPERBREADS (GERSTEBROOD MET GROENE EN RODE PEPERS EN KNOFLOOK)

 

Pepperbread rijst met bakpoeder en is dus snel te maken. Het smaakt heerlijk bij soep en salade. Gerstemeel is te koop bij de molen, soms in buitenlandse winkels en natuurvoedingswinkels. De sterkte van de pepers is afhankelijk van de soort en van het al dan niet verwijderen van de zaadjes. Voor een scherp resultaat gebruikt u Madame Jeanette of Rawit met zaadjes. Voor een pittig resultaat gebruikt u Madame Jeanette of Rawit zonder zaadjes. En voor een mild resultaat gebruikt u grote rode of groene pepers.

 

500 gram gerstemeel

1 zakje bakpoeder ( 16 gram)

7 gram zout

350 ml water

25 gram boter

enkele pepers

3 - 8 tenen knoflook

 

Verwarm de oven voor op 200C. Pel en pers (of stamp) de knoflook. Snijd de pepers in kleine stukjes. Meng meel, boter, zout, bakpoeder, knoflook en pepers en voeg langzaam water toe tot er een soepele deegbal ontstaat. Laat deze 15 minuten rusten. Maak van het deeg een ovaal brood. Zet dit op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat. Maak met een mes een snijpatroon in het deegstuk. Bak het pepperbread in 30 - 45 minuten gaar. Haal het uit de oven en besprenkel het met enkele druppels water.

 

4 personen

 

land : Gambia

gerechtsoort : brood

 

bron : Kleine broodjes van ver & dichtbij / Ineke Berentschot