PASTETES DE ATUM (TONIJNPASTEITJES)

 

400 g tonijn (vers of uit blik)

1 chilipeper, fijngehakt

1 ui, fijngehakt

malaguetta

plantaardige olie

 

DEEG

100 g bloem

1 eigeel

2 theelepels bakpoeder

 

Pocheer de vis indien nodig en verdeel hem in stukjes. Vermeng de tonijn met de chilipeper en de ui en breng het geheel op smaak met malaguetta.

Voor het deeg vermengt u lepelsgewijs de bloem en 1 theelepel zout met 1 kopje water. Kneed het deeg even door. Voeg het eigeel, het bakpoeder en 2 theelepels olie toe en kneed alles stevig door. Voeg zo nodig nog wat bloem toe. Laat het deeg 5 tot 10 minuten rusten.

Rol het deeg dun uit. Leg steeds kleine bergjes visvulling naast elkaar op het deeg over de hele breedte van het deeg. Snijd het deeg over de juiste breedte af en vouw het over de porties vulling heen. Snijd de pasteitjes per stuk af en druk de randen goed aan. Herhaal dit tot de vulling en het deeg zijn opgebruikt.

Frituur de pasteitjes in voldoende olie.

De pasteitjes kunnen zowel warm als koud worden opgediend.

Opmerking: De tonijnpasteitjes zijn ook geschikt als tussengerecht bij een uitgebreide maaltijd.

 

Voor 40 stuks.

 

land : Kaapverdische eilanden

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

Kaapverdiė Home