PASTEIS DE BACALHAU (STOKVISKROKETJES)

 

kg stokvis

700 gram aardappels

1 bos peterselie

2 teentjes knoflook

1 ui

versgemalen zwarte peper

3 of 4 eieren

 

Week de stokvis 24 uur in koud water, ververs het water een keer om het zout te verminderen. Kook de stokvis met de aardappels in ruim water tot de aardappels gaar zijn. Giet het water af en laat afkoelen. Ontdoe de stokvis van velletjes en graten en maal deze fijn in de keukenmachine en meng hem met de tot puree verwerkte aardappels. Het mengsel met de fijngehakte ui, knoflook, peterselie, zwarte peper en eieren tot een homogene massa kneden en vervolgens een uur laten rusten in de koelkast. Maak frituurolie heet in een grote koekenpan en laat er de kroketjes in bakken tot ze goudbruin zijn, ongeveer tien kroketjes per keer.

 

4 personen

 

land : Mozambique

gerechtsoort : snack

 

bron : http://www.anchascatering.nl/recepten.htm