PARELHOEN MET POMPOEN EN OLIJVEN

 

Het parelhoen stamt oorspronkelijk uit Afrika. Dit familielid van de fazant heeft tamelijk donker gekleurd, mals vlees met een zweem van een wildsmaak.
Voor deze smoorschotel kiest u bij voorkeur kleine, zwarte olijven uit TunesiŽ. Deze hebben een opvallende smaak die zeer goed past bij gevogelte.

 

1 panklare parelhoen (circa 1,5 kg)
100 g uien
2 tenen knoflook
50 g bleekselderij
zout
versgemalen zwarte peper
3 eetl olie
ľ theel saffraandraadjes
Ĺ theel gemberpoeder
ľ l hete kippenfond
200 g pompoen
100 g Tunesische olijven (sahli)
1 theel verse munt, in flintertjes

 

Spoel het parelhoen van binnen en van buiten schoon onder de koude kraan en dep het daarna zorgvuldig droog. Verdeel het parelhoen vervolgens in 12 stukken.
Pel de uien en knoflook. Was de bleekselderij. Hak de uien en selderij fijn. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Bestrooi de stukken parelhoen met wat peper en zout. Verhit de olie in een ruime koekenpan en braad er het vlees aan alle kanten in aan. Voeg de uitjes, selderij en knoflook toe en laat ze enkele minuten meebakken.
Breng het vleesmengsel op smaak met zout, peper, de saffraan en het gemberpoeder. Blus af met de hete fond. Laat alles 25 tot 30 minuten smoren boven een laag vuur.
Schil intussen de pompoen en verwijder de draden en het zaad. Snijd het vruchtvlees in plakjes van circa 3 mm dik en vervolgens in staafjes. Voeg de staafjes pompoen 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan het vlees. Voeg ook de olijven toe.
Schep het gerecht in een schaal en bestrooi het met munt. Dien onmiddellijk op.

 

4 personen

 

land : TunesiŽ

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Erie Fraters [KIPenGEVOGELTE_recepten]

 

TunesiŽ Home