PAPRIKASTOOF MET COUSCOUS

500 g lamsboutlapjes (zonder bot), in blokken

zout

peper

4 el olijfolie

40 g boter of margarine

12 sjalotjes, gepeld

3 teentjes knoflook, in plakjes

2 rode paprika’s, in stukken

1 gele paprika, in stukken

1 groene paprika, in stukken

1 el paprikapoeder

mespunt cayennepeper

tl komijnpoeder

1 tl korianderpoeder

1 sinaasappel, schil fijngeraspt, sap uitgeperst

1 el vloeibare (bloemen)honing

100 g blanke amandelen

200 - 250 g snelkookcouscous

5 el fijngesneden koriander

Kruid het lamsvlees met zout en peper. Verhit 3 el olie en 20 g boter in een braadpan met dikke bodem. Bak de lamsblokjes op hoog vuur in delen rondom lichtbruin. Neem het vlees uit de pan. Bak de sjalotjes in het achtergebleven braadvet rondom lichtbruin. Voeg het vlees weer toe en roer de knoflook erdoor. Voeg de paprikastukken, paprikapoeder, cayennepeper, komijn- en korianderpoeder, sinaasappelrasp en -sap en honing toe en breng het geheel tegen de kook aan. Laat het gerecht 20 min. stoven. Bak intussen in 1 el olie de amandelen rondom mooi lichtbruin en neem ze uit de pan. Kook de couscous volgens gebruiksaanwijzing gaar. Schep de couscous om met 4 el koriander, de amandelen en 20 g boter en breng op smaak met zout en peper. Breng de paprikastoofpot op smaak met zout en peper en garneer met 1 el koriander. Serveer de couscous met de paprikastoofpot.

4 personen

voedingswaarde : 770 kcal p.p.

bereidingstijd : 40 min.

gebied : Noord-Afrika

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair 2000/09 (September 2000)