PAPRIKA’S MET ARGANOLIE

 

Argan is een boom die alleen in het achterland van Essaouria in het zuidwesten van Marokko groeit. De vruchten van deze boom worden geoogst als olijven en er wordt een olie uit geperst die smaakt naar boter en noten. Arganolie staat bekend om zijn regenererende kracht.

 

4 rode paprika’s

3 teentjes knoflook

1 el arganolie (of amandel- of walnootolie)

1 volle tl arachideolie

1 volle tl grof zout

 

Gril de paprika’s ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 240°C (stand 8). Draai de paprika’s af en toe om, totdat de schil zwart kleurt. Verwijder het velletje en de steeltjes, de zaadjes en de witte zaadlijsten. Spoel de paprika’s af onder koud water en snijd ze in reepjes.

Leg de paprika’s in een ondiep bord en bestrooi ze met de gepelde en fijngesneden teentjes knoflook. Besprenkel het geheel met de twee soorten olie, die u van tevoren hebt gemengd. Zet het geheel 10 tot 15 minuten in de koelkast. Bestrooi met het grove zout en serveer direct.

 

2 - 4 personen

 

land : Marokko

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : De traditionele Marokkaanse keuken / Alain Jaouhari

 

Marokko Home