PAPBEIGNETS

 

Soms is een restje pap te stijf om met een lepel op te scheppen, maar daarmee is de pap in Oost-Afrika nog niet ongeschikt om er beignets van te maken. De puree wordt dan in plakken gesneden, die op smaak worden gebracht en vervolgens net als hun slappere varianten worden gebakken. Zet de pap ten minste enkele uren in de koelkast voordat u deze beignets gaat maken.

 

olie, voor het frituren

150 g geroosterde pinda’s

2 eieren

6 plakken pap 10 cm en ruim 1 cm dik*

 

* Doe de pap terwijl hij nog heet is over in een schaal en strijk de bovenkant glad. Laat de pap enkele uren of een hele nacht opstijven in de koelkast.

 

Laat de olie in een zware, gietijzeren pan of een frituurpan 190C worden. Maal intussen de pinda’s fijn in een keukenmachine. Doe de gemalen pinda’s in een kom. Klop de eieren in een kommetje los. Wentel als de olie heet is, de stukken pap eerst door het geklopte ei en vervolgens door de gemalen pinda’s. Bak ze vervolgens in gedeelten in ongeveer 2 minuten aan elke kant goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

 

6 personen

 

gebied : Oost-Afrika

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingstocht / Jessica B. Harris