PAPAJACRÈME

 

1 middelgrote papaja (niet overrijp)

4 eetlepels witte basterdsuiker

slagroom

 

VLA

3 eieren

75 g suiker

¾ zakje vanillesuiker

375 ml melk

 

De vla: Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker in een glazen of porseleinen kom.

Breng de melk aan de kook en klop deze door het eiermengsel. Zet de kom boven een pan heet water en blijf roeren tot de vla begint te binden.

Neem de pan van de warmtebron en laat de vanillevla afkoelen.

De papajacrème: Schil de papaja en snijd het vruchtvlees in stukjes. Zet deze op met 200 ml water en laat de papaja 10 minuten zachtjes koken. Roer de suiker erdoor en meng het geheel met een keukenmachine of prak de papaja met een vork.

Schep de afgekoelde vla door het papajamengsel en verdeel dit over 4 of 6 coupes.

 

4 of 6 personen

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

Afrika Home