PANNEKOEKJES VAN MA¤SMEEL

 

Ma´smeelpap kan ook warm geserveerd worden met melk.

 

2 eieren

100 g bloem

olie

fijne suiker

 

MA¤SMEELPAP

500 g grof ma´smeel

1 liter water

100 g suiker

 

Week het ma´smeel ongeveer 2 uur. Breng het water in een pan aan de kook. Haal de ma´s uit het water waarin deze in de week staat en doe de ma´s in het kokende water. Laat de ma´s op een zacht vuur sudderen tot de korrels zacht en gaar zijn. Roer de suiker erdoor en laat het gerecht afkoelen.

Kluts de ma´smeelpap samen met de eieren, voeg voldoende bloem toe om het mengsel te binden tot een enigzins zachte, vloeibare massa. Verhit de olie in een koekenpan en bak steeds een eetlepel vol tegelijk, draai de pannekoekjes om, zodat ze aan beide kanten mooi bruin worden. Dien ze flink warm op en bestrooi ze met fijne suiker.

 

6 personen

 

land : Swaziland

gerechtsoort : gebak

 

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore