OOST-AFRIKAANSE PINDASOEP

De pinda is een veel voorkomend ingrediŽnt in Afrikaanse gerechten. Hoewel de pinda waarschijnlijk van oorsprong uit Zuid Amerika komt, is het via Afrika populair geworden in Noord America. Pindasoepen als deze zijn dan ook nog steeds erg populair in het zuiden van de VS.

750 milliliter kippenbouillon
1 middelgrote ui; grof gehakt
1 grote prei; incl. 5 cm groen, gewassen en in ringen
2 middelgrote wortels; in stukjes van 1 cm
4 eetlepels rijst; lange korrel
cayenne peper; naar smaak
zout; naar smaak
125 milliliter pindakaas

Doe bouillon, ui, prei en wortels in een grote soeppan en breng het snel aan de kook. Verminder de vlam en laat het 30 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep en breng het weer aan de kook. Voeg rijst, cayennepeper en zout toe en laat het nog 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is.

Doe een kopje soep in een kom, meng dit met de pindakaas en voeg het weer toe aan de soep. Nog 5 minuten zachtjes laten koken en direct daarna opdienen.

4 - 6 personen

gebied : Oost-Afrika

gerechtsoort : soep

bron : Tabitha [AFRIKAANSErecepten]