OOST-AFRIKAANSE GEBRADEN KIP

 

1 hele braadkip van 1,75 kg

30 g zachte boter, plus wat extra voor het bedruipen

3 tenen knoflook, uit de knijper

1 theel. versgemalen zwarte peper

1 theel. geelwortel

½ theel. gemalen komijn

1 theel. gedroogde tijm

1 eetl. fijngehakte verse koriander

4 eetl. dikke kokosmelk

4 eetl. medium dry sherry

1 theel. tomatenpuree

zout

chilipoeder

 

Was de kip van binnen en buiten en dep dan droog.

Doe de boter en de rest van de ingrediėnten in een kom en meng alles tot een dikke pasta.

Maak voorzichtig het vel van het vlees los en smeer er royaal pasta onder. Smeer de rest van de pasta over de kip en in de nekholte.

Leg de kip in een braadslee, dek losjes af met aluminiumfolie en laat een nacht in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor op 190°C. Dek de kip af met schone aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven. Keer de kip dan om en bedruip met de braadsappen. Dek de kip weer af met de aluminiumfolie en laat nog 30 minuten in de oven.

Verwijder de folie en keer de kip met de borst omhoog. Besmeer met wat extra boter en zet nog 10 tot 15 minuten terug in de oven tot het vel goudbruin is.

Serveer met een rijstschotel of een salade.

 

6 personen

 

gebied : Oost-Afrika

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een onontdekte keuken / Rosamund Grant