OOGBONENSCHOTEL

 

225 g gedroogde oogbonen

3 tenen knoflook, uitgeperst

1 laurierblad

6 eetlepels olijfolie

3 eetlepels vers citroensap

zout

peper

bosje verse peterselie, fijngehakt

ui, in dunne ringen gesneden

 

Breng de bonen aan de kook met ruim water. Giet het water af, zet de bonen opnieuw op met vers water en breng dit aan de kook. Kook de bonen 5 minuten op hoog vuur en giet ze af. Zet ze opnieuw op met vers water. Voeg knoflook en laurier toe en breng het water aan de kook. Draai het vuur laag en kook de bonen gaar (maar niet papperig). Laat ze afkoelen. Voeg peterselie en uienringen toe. Meng olie, citroensap, zout en peper in een kommetje. Schenk dit uit over de bonen. Schep alles goed om.

 

4 personen

 

gebied : West-Afrika

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai