OMELETTES AUX LÉGUMES (GROENTENOMELET)

 

Dit gerecht kan in combinatie met gebakken eddoepuree als hoofdgerecht worden geserveerd.

 

150 g paddestoelen

150 g doperwten

4 eieren

melk

2 uien, fijngehakt

2 tomaten

6 sneden wit brood

1 eetlepel plantaardige olie

 

Hak de paddestoelen fijn en stoof ze met de doperwten in weinig water gaar. Klop de eieren luchtig op met wat melk, peper en zout.

Verhit de olie en fruit de uitjes tot ze glazig zijn. Snijd de tomaten in stukjes en doe ze bij de uitjes in de pan. Laat het geheel onder voortdurend roeren nog 5 minuten pruttelen. Voeg zo nodig wat water toe. Voeg de paddestoelen en de doperwten toe en breng de groentesaus aan de kook.

Schenk na 3 minuten het eimengsel over de saus. Laat de omelet op een lagere warmtebron staan tot de eieren gestold zijn.

Verdeel de omelet over de sneetjes brood en dien het gerecht direct op.

 

6 personen

 

land : Guinee

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah