OMELETTE DE MANGUES (MANGO-OMELET)

 

4 mango’s

2 eetlepels suiker

2 eetlepels citroensap

4 eieren

kopje bloem

melk

boter

 

Snijd de mango’s in kleine stukjes. Laat ze in een pan met de suiker en het citroensap 5 minuten trekken op een zeer lage warmtebron. Haal de pan van het fornuis.

Splits de eieren en klop het eiwit stijf.

Doe de bloem en de eidooiers bij de mango’s. Voeg indien nodig wat melk toe: het omeletmengsel moet dikvloeibaar worden. Schep het eiwit voorzichtig door het mengsel.

Verhit de boter en bak 4 tot 6 omeletten van het mengsel.

Variatie: Gebruik bananen, papaja’s of ananassen in plaats van mango’s.

 

4 - 6 personen

 

land : Mali

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah