OLIJVENSALADE

 

Olijfbomen kunnen stokoud worden; hoewel ze niet de tijden van de farao’s hebben meegemaakt, zijn er toch exemplaren die meer dan 1000 jaar oud zijn.

Bereid deze salade liefst 24 uur voor u hem wilt serveren, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

 

krap 1 theelepel zeezout

3 tenen knoflook, uitgeperst

snufje chilipoeder

Ĺ theelepel paprikapoeder

1 theelepel gemalen komijn

sap van 3 citroenen

6 eetlepels olijfolie

400 g zwarte en groene olijven, ontpit

4 eetlepels fijngesneden peterselie

 

Vermeng alle ingrediŽnten behalve de laatste twee tot een dressing. Schep de olijven en de peterselie hierdoor. Laat de salade enkele uren of nog liever een hele nacht intrekken voor u hem serveert als onderdeel van mezze of als salade

 

6 - 8 personen

 

land : Egypte

gerechtsoort : mezze

 

bron : Aan tafel met de farao’s : Unieke en smakelijke recepten uit het Oude Egypte om zelf te bereiden / Michelle Berriedale-Johnson

 

Egypte Home