OKRASOEP

 

Okra of gumbo zijn de doppen van een tropische plant die in heel Afrika groeit. Gekookte okra is kleverig en wordt gebruikt om soepen en stoofschotels mee te binden.

 

25 g boter

250 g okra, fijngehakt

ľ theelepel kaneelpoeder

500 ml kippebouillon

zout

peper

 

Smelt de boter in een pan en voeg de rest van de ingrediŽnten toe. Dek de pan af en breng het geheel aan de kook. Zet de warmtebron wat lager en laat de soep 15 tot 20 minuten koken.

Laat de soep iets afkoelen en meng met een staafmixer of keukenmachine. Controleer de smaak en verdun de soep eventueel met wat water, bouillon of melk. Warm de soep weer door en dien direct op.

 

2 - 4 personen

 

land : Zambia

gerechtsoort : soep

 

bron : Met liefde bereid : Recepten uit Afrika, AziŽ, en Latijns-Amerika voor de Westerse keuken / Troth Wells