OKRASOEP

 

500 g vlees, in stukken

zout naar smaak

peper naar smaak

1 grote ui, gepeld, in ringen

7 dl bouillon of water

2 aubergines, in plakken

3 tomaten, ontveld en kleinegesneden

6 okra’s, schoongeveegd, steeltjes verwijderd, in plakjes

 

Doe de stukken vlees en enkele uienringen in een grote pan, strooi er zout over en braad het vlees onder af en toe omscheppen 10 minuten op niet te hoog vuur. Voeg bouillon of water toe, breng aan de kook en laat circa 30 minuten trekken. Voeg aubergines, tomaten, okra’s en de rest van de uienringen toe. Kook de soep tot de groenten gaar zijn. Zeef de groenten uit de soep, pureer ze en voeg ze weer toe. Breng de soep op smaak. Laat de soep verder trekken tot het vlees gaar is en de soep de gewenste dikte heeft.

 

4 personen

 

land : Sierra Leone

gerechtsoort : soep

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai