OKRASAUS EN MA¤SPUREE

 

OKRASAUS

1 kg okra

3 - 4 uien

2 - 3 zoete aardappels

1 middelgrote pompoen

5 peentjes

1 kabeljauw of 400 - 500 g kabeljauwfilet

Ż kg cassave

500 g gepelde tomaten

1 madame jeanette

peterselie

zout

peper

palmolie

 

MA¤SPUREE

1 kg fijn ma´smeel

1 theel. olie

1 glas melk

zout

 

Maak de okra’s schoon en verwijder de takjes. Schil de pompoen en hak deze in kleine stukken. Snijd de peentjes in grove stukken. Schil de cassave en de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken.

Snipper de uien en bak ze glazig in palmolie. Doe dan alle gesneden groenten erbij en laat dit 10 minuten pruttelen.

Voeg tomaten, kabeljauw en 1 liter water toe. Breng alles aan de kook en temper het vuur. Laat het 40 minuten op een laag vuur pruttelen. Zout, peper en peterselie naar smaak toevoegen.

Ma´spuree: Doe ma´s, olie en melk in een ruime hoeveelheid water en kook de ma´s onder voortdurend roeren in ongeveer 5 minuten gaar. Giet overtollig water af. Er moet een dikke puree ontstaan. Breng op smaak met zout.

 

4 personen

 

land : Mozambique

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Uit alle windstreken : Internationale gerechten verzameld op de molen van Delfshaven / Peter Paul Klapwijk en Gerard Keijsers