OATMEAL MUFFINS (HAVERKOEKJES)

 

250 g havermout

Ż blokje gist

125 g suiker

150 g bloem

melk

120 g gesuikerde vruchten

1 eidooier

boter

 

Vermeng de gist met de suiker en laat dit mengsel 10 minuten staan.

Voeg 100 g boter, de havermout, de bloem en wat zout toe. Kneed het deeg goed door en voeg indien nodig wat melk toe. Laat het smeu´ge deeg rusten tot de omvang verdubbeld is.

Kneed het deeg nogmaals goed door en rol het vervolgens dun uit. Leg de gesuikerde vruchten op het deeg en vouw het dicht.

Kneed het deeg door en rol het uit tot een 2 cm dikke plak. Steek platte koekjes uit het deeg, leg deze op een met boter ingevet bakblik en laat ze 30 minuten rusten.

Bestrijk de koekjes met eidooier en zet ze 15 - 20 minuten in een op 160 ║C voorverwarmde oven.

 

4 personen

 

land : Nigeria

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah