NTOMO KRAKRO (FRIKADELLEN VAN ZOETE AADAPPELEN)

 

250 gram zoete aardappelen

melk

2 eieren

1 eetlepel bloem

paneermeel

boter

 

Snijd de zoete aardappelen in stukjes en kook deze gaar. Pureer ze vervolgens in de keukenmachine met wat melk of water.

Maak balletjes van de puree en druk deze goed plat.

Klop de eieren los met de bloem en breng ze op smaak met wat peper en zout.

Wentel de frikadellen eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel.

Verhit de boter en bak de frikadellen hierin goudbruin. Dien ze heet op.

Opmerking: Frikadellen van zoete aardappelen zijn erg lekker bij vis- of vleesragoūts.

 

6 personen

 

bereidingstijd : 1 uur

 

land : Ghana

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

Ghana Home