NKYE MMIRE (GEBAKKEN PADDESTOELEN)

 

300 gram yams

2 eieren

500 gram gemengde paddenstoelen

2 uien, fijngehakt

50 gram verse koriander, fijngehakt

100 gram boter

palmolie

 

Snijd de yams in circa 3 centimeter dikke plakjes en kook ze gaar. Klop de eieren los met een mespuntje zout en een snufje peper. Haal de schijfjes yam door het losgeklopte ei.

Verhit de boter en bak de schijfjes yam aan beide zijden goudbruin. Houd ze warm in de oven.

Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit de olie en fruit de paddenstoelen hierin met de fijngehakte uitjes.

Blus de paddenstoelen af met kopje water. Doe een deksel op de pan en laat ze 5 tot 10 minuten sudderen.

Leg de paddenstoelen op de schijfjes yam. Strooi er wat koriander overheen en dien de hapjes heet op.

 

6 personen

 

land : Ghana

gerechtsoort : snack

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

Ghana Home