NKATENKWAN (PINDASOEP)

 

1 liter kippen-, runder- of groentebouillon

1 middelgrote ui, grofgehakt

1 grote prei, goed gewassen en grofgehakt, plus wat fijngesneden groen

2 middelgrote wortels, geschrapt, in schijfjes

enkele gedroogde rode chilipepertjes

125 g pindakaas met stukjes noot, liefst zekfgemaakte

zout naar smaak

zwarte peper naar smaak

 

Doe bouillon, ui, prei en wortels in een zware pan en breng aan de kook op hoog vuur. Laat dit half afgedekt circa 30 minuten trekken op laag vuur. Pureer de soep. Doe hem terug in de pan en breng hem snel weer aan de kook. Meng in een kom de helft van de soep met de pindakaas. Meng dit door de rest van de soep in de pan. Laat de soep afgedekt nog 30 minuten trekken. Voeg de chilipepers toe en laat nog 10 minuten trekken. Verwijder de chilipepers. Breng de soep op smaak met zout en peper.

 

4 personen

 

land : Sierra Leone

gerechtsoort : soep

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai