NJERA VAN MELK (ETHIOPISCHE BROODJES)

 

1 eetlepel suiker

25 g gedroogde gist

125 ml warme melk gemengd met 125 ml warm water

500 g tefmeel (Ethiopische graansoort) of een mengsel van bloem en boekweitmeel

zout naar smaak

 

Roer de suiker en de gist door het warme melkmengsel en laat dit 20 minuten staan tot het begint te schuimen.

Zeef het tefmeel met het zout in een grote kom en roer het gistmengsel erdoor. Kneed het deeg 5 minuten op een met bloem bestrooid werkblad en laat het 30 minuten op een warme plaats rijzen in de afgedekte kom.

Kneed het gerezen deeg goed door en vorm dit tot circa 15 ronde balletjes en leg deze op een ingevette bakplaat. Dek de balletjes met een vochtige theedoek af en laat ze circa 45 minuten op een warme plaats rijzen.

Bak de broodjes circa 15 minuten in een voorverwarmde oven (220 ļC) en laat ze op een taartrooster afkoelen.

 

6 personen

 

land : EthiopiŽ

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

EthiopiŽ Home