NDIZI (PIKANTE BAKBANANEN)

 

In sommige delen van Kenia noemen ze bakbananen matoke. Hier worden de matoke gekookt in ghee (geklaarde boter) en op smaak gebracht met Spaanse peper en verse koriander.

 

8 middelgrote bakbananen

2 eetlepels vers citroensap

1 eetlepel ghee

2 uien, in dunne ringen

1 theelepel fijngehakte verse koriander

theelepel fijngehakte Spaanse peper (Thaise peper of een andere zeer hete peper) of naar smaak

5 deciliter runderbouillon

 

Pel de bananen en snijd ze in plakken va 2 centimeter. Leg ze 3 minuten in een kom met het citroensap en ruim lauwwarm water. Laat de ghee heet worden in een zware koekenpan en fruit de uien met de koriander en de Spaanse peper tot ze glazig zijn. Voeg de bakbananen en de runderbouillon toe en laat het geheel zonder deksel 30 minuten koken. Serveer warm. U kunt de bananen uit de vloeistof scheppen of het kookvocht gebruiken als saus.

 

6 personen

 

land : Kenia

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris

 

Kenia Home