NANTWI DUA (EENPANSGERECHT MET OSSENSTAART)

 

750 gram ossenstaart

200 gram witte bonen

4 uien

3 okra’s

liter vleesbouillon

2 eetlepels tomatenpuree

paprikapoeder

arachideolie

 

Laat de bonen 4 uur weken en kook ze vervolgens gaar in ruim water.

Snijd het vlees in stukken, de uien in ringen en de okra’s in blokjes.

Verhit de olie en braad het vlees hierin aan alle kanten in 10 minuten mooi bruin.

Bestrooi het met peper en zout en schenk er zoveel water bij dat het vlees onderstaat. Laat het vlees op een hoge warmtebron circa 30 minuten koken. Voeg de vleesbouillon toe en laat het nog een uur zachtjes koken.

Verhit nog wat olie en fruit de uiringen hierin glazig. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg een kopje water toe. Roer het mengsel door het vlees en breng het op smaak met wat paprikapoeder.

Voeg ook de bonen en de okra’s toe en zo nodig wat zout. Doe het deksel op de pan en laat alles op een middelhoge warmtebron nog 20 minuten stoven.

 

4 - 6 personen

 

(voor)bereidingstijd : 6 uur

 

land : Ghana

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

Ghana Home