NAKIA (AFRIKAANSE RIJSTKOEKJES)

 

500 g zilvervliesrijst

100 g suiker

2 eetlepels chilipoeder

2 theelepels gemengde specerijen

 

Was de rijst zorgvuldig en laat deze in een zeef goed uitlekken.

Spreid de rijst op een groot blad en laat de korrels opdrogen. Stamp de rijst in een vijzel tot er een grof meel ontstaat (dit kunt u ook in een keukenmachine doen).

Meng het rijstmeel met een scheut water, doe dit in een zeef of in het bovenste deel van een stoompan en laat het circa 30 minuten stomen. Roer het meel 3 of 4 maal goed door.

Stamp het gestoomde meel weer in een vijzel (of meng het in een keukenmachine) en voeg de rest van de ingrediŽnten toe.

Stamp alles weer goed door elkaar tot er een stevig deeg ontstaat. vorm het deeg in langwerpige koekjes en schik deze op een platte schaal.

 

6 personen

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : snack

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

Afrika Home