MZOURA (GEKRUIDE WORTELEN)

Dit Tunesisch gerecht wordt warm of koud gegeten.

1 kg wortelen, in plakjes
4 eetl. olie
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetl. harissa
2 theel. honing
1,5 dl kippebouillon
2 theel. komijn
2 theel. koriander
zout
peper
2 eetl. fijngehakte peterselie
 
Kook de wortelplakjes 12 minuten in water met zout. Giet ze af.
Fruit de ui en de knoflook 10 minuten in de hete olie.
Voeg de wortelen, de harissa, de honing, de bouillon, de komijn, de koriander, zout en peper toe.
Laat nog 8 - 10 minuten stoven, roer er de peterselie door en serveer warm of koud.
Tip : Maak dit gerecht ook eens met courgettes of pastinaken.

4 porties

voorbereidingstijd : 15 minuten, bereidingstijd : 30 - 32 minuten

land : TunesiŽ

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Eten rond de Middellandse Zee / Norma Miller

 

TunesiŽ Home