MUTAKURA (MAÏSPAP MET PINDA’S EN KIKKERERWTEN)

Maïs, pinda’s en kikkererwten worden zeer veel gebruikt in de Afrikaanse keukens.

250 g samp, een nacht geweekt (of maïskorrels, vers of uit de diepvries)
25 g ongebrande pinda’s, een nacht geweekt
25 g kikkererwten, een nacht geweekt
25 g boter
zout naar smaak
witte peper naar smaak
 
Spoel de samp, pinda’s en kikkererwten elk apart af. Deze ingrediënten moeten zacht, maar niet papperig zijn. Doe ze in een pan. Voeg boter, zout en peper toe [en verwarm] tot de boter smelt en de structuur enigzins doet denken aan gekookte rijst. Serveer direct.
U kunt het gerecht ook als salade serveren: laat het afkoelen en voeg fijngesneden lente-uitjes, peterselie, verse chilipeper, citroensap en specerijen toe.

2 personen

land : Centraal- en Zuid-Afrika
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai