MOLHO DE PEIXE (VISPASTEITJES)

 

250 g visfilet

¼ theelepel malaguetta

1 ui, fijngehakt

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 laurierblad

1 paprika

plantaardige olie

 

DEEG

100 g bloem

1 eigeel

2 theelepels bakpoeder

 

Pocheer de vis gedurende circa 5 minuten in licht gezouten water en verdeel hem vervolgens in kleine stukjes.

Vermeng de vis met de malaguetta, de uitjes, de knoflook en het verkruimelde laurierblad tot een dikke pasta. Snijd de paprika in zeer kleine blokjes en roer deze door de pasta. Zet de visvulling even apart.

Voeg voor het deeg de bloem met 1 theelepel zout beetje bij beetje toe aan 1 kopje water en kneed alles tot een gladde massa.

Voeg het eigeel, het bakpoeder en 2 theelepels olie toe en blijf kneden tot het deeg stevig is. Voeg zo nodig wat bloem toe. Laat het deeg 5 tot 10 minuten rusten.

Rol het deeg dun uit. Leg dessertlepels visvulling naast elkaar op het deeg over de hele breedte. Snijd het deeg over de juiste breedte af en vouw het over de porties vulling heen. Snijd de pasteitjes per stuk af en druk de randen goed aan. Herhaal dit tot de vulling en het deeg zijn opgebruikt.

Verhit 2 eetlepels olie in een gietijzeren pan en bak de pasteitjes hierin aan beide kanten tot ze knapperig bruin zijn.

U kunt deze pasteitjes zowel warm als koud serveren.

Opmerking: Deze vispasteitjes smaken verrukkelijk bij een glas rode of witte wijn.

 

4 personen

 

land : Kaapverdische Eilanden

gerechtsoort : snack

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

Kaapverdiė Home