MOIN-MOIN (GESTOOMDE BONENKOEKJES)

 

500 g zwarte-ogen bonen

1 grote ui, fijngehakt

2 rijpe tomaten, ontveld en fijngehakt

zout naar smaak

1 eetlepel bouillonkorrels of strroigist

2 theelepels chilipoeder

2 eetlepels tomatenpuree

100 ml palmolie of andere plantaardige olie

bananebladeren of aluminiumfolie

 

Ontvel de bonen en week ze 1 nacht in koud water.

Maal de geweekte bonen of pureer ze in een keukenmachine.

Voeg de rest van de ingrediŽnten, behalve de palmolie en de bananebladeren, aan de bonenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Meng de palmolie met 100 ml heet water en roer dit mengsel door de bonenpuree. Voeg eventueel wat extra heet water toe tot er een smeuÔge massa ontstaat.

Verpak kleine hoopjes van de bonenpuree in bananebladeren of in velletjes aluminiumfolie en leg de ‘pakjes’ in het bovenste gedeelte van een stoompan of in een metalen vergiet of zeef boven een pan heet water.

Dek de pan af en laat de moin-moin 1 uur zachtjes stomen.

 

6 personen

 

land : Nigeria

gerechtsoort : veganistisch gerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore