MOIN-MOIN SPECIAAL

 

Moin-moin speciaal is in heel Afrika een populair feestmaal.

 

een hoeveelheid eenvoudige moin-moin

1 kippebouillonblokje

 

VULLING (500 G TOTAAL):

verse, gepelde garnalen

kip

stukjes zalm

saucijsjes in plakjes

ui

plakken corned beef

 

Vet een groot broodbakblik goed in. Maak de moin-moin als in het eenvoudige moin-moin recept en voeg het kippebouillonblokje aan het basismengsel toe. Stoom de moin-moin niet, maar doe een kopje van het mengsel onder in het broodbkblik. Verdeel hierover een laag van de vulling en maak nu afwisselend lagen bonenpuree en vulling, tot het bakblik voor tweederde is gevuld. Eindig met een laag bonenpuree. Dek het bakblik af met folie, plaats het boven in de oven en bak het gerecht 1 uur op stand 4 of 180 C. Wanneer u een pan hebt, die zo groot is dat er een broodbakblik in past, kunt u de moin-moin stomen door het bakblik in een stoomzak te plaatsen die in een pan met 7 deciliter kokend water hangt. Doe er zo nodig meer water bij. Wanneer u een mes in de moin-moin kunt steken dat er schoon uitkomt is het gerecht gaar.

 

6 personen

 

land : Nigeria

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore