MOIN-MOIN MET RIVIERKREEFT

 

500 g black-eyed beans, gepeld

1 grote ui

2 verse tomaten

zout naar smaak

2 eetlepels gemalen rivierkreeft

2 theelepels chilipoeder

2 eetlepels tomatenpuree

1 dl heet water

2 dl palm- of andere olie

een bosje bananebladeren of folie

 

Bonen pellen: week de bonen 30 minuten in water en giet het water af. Wrijf ze met een wassende beweging van beide handen tegen elkaar, zodat de schillen loslaten. Zet de bonen weer onder water. De schilletjes gaan nu drijven, zodat ze gemakkelijk met een zeef afgeschept kunnen worden. Herhaal deze behandeling om de nog vastzittende schilletjes te verwijderen.

Week de gepelde bonen tot ze erg zacht zijn, maal of pureer ze en doe de puree in een beslagkom. Snijd de ui en de verse tomaten fijn en roer ze door de bonenpuree. Voeg zout, rivierkreeft, chilipoeder en tomatenpuree toe. Giet 1 deciliter heet water bij de olie en giet dit mengsel bij de bonen. Meng alle ingrediŽnten goed. Maak van twee bladeren tegelijk of van de folie een soort envelop, doe er twee eetlepels van het bonenmengsel in en leg ze in een stoompan. Hang de stoompan in een pan met kokend water, doe er een deksel op en laat het geheel een uur stomen.

 

6 personen

 

land : Nigeria

gerechtsoort : hoofdgerecht

 

bron :De Afrikaanse keuken / Ola Olaore