MOAMBE

 

Deze schotel staat hoog aangeschreven. Als je één keer Congolees hebt gegeten, zal het wel een moambe-schotel zijn met maniokbladeren, gebakken bananen en semoule.

1 blik moambe van 800 gr
1 blik gepelde tomaten
2 dikke uien
1 pili pili
1 kip (liefst een soepkip)

Snij de uien in stukjes en laat ze in wat olie goudbruin
stoven. Doe het blik moambe erbij en voeg dezelfde hoeveelheid water toe. Voeg ook de gepelde tomaten, kruiden en pili pili erbij. Laat het geheel op een zacht vuurtje stoven tot dat de saus dik wordt. Verdeel de kip in hanteerbare stukken. Laat de stukken kip in een groentenboullon koken en laat ze nadien afkoelen. Nadien kruidt je de stukken kip en laat je ze braden in een pan. Doe de kip bij de saus en laat het geheel op een zacht vuurtje stoven.
Suggestie: Wat je het best geeft bij deze schotel is witte rijst, liefst geparfumeerde rijst. Heel lekker bij moambe is fufu van gierstmeel (semoule de blé). Als groenten past pondu (maniokbladeren) er perfect bij.

6 personen

 

bereidingstijd : 2 uur

 

land : Congo

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : http://www.voodoo.be/voeding_ger_moambe.htm