MERGUEZ OP Z’N TUNESISCH

12 tot 14 merguezworstjes
 
SAUS
twee verse uien
2 of 3 teentjes look
1 eetlepel harissa
2 eetlepels olijfolie en evenveel azijn
 
Prik de merguez met een vork.
Doe een eetlepel olie in een bakpan, laat opwarmen en leg er de merguez in.
Draai de worstjes om en et het vuur af.
Zeer warm opdienen met een harissasausje.
Voor de saus: Los in een kom de harissa op in de azijn. Hak de verse ui en de look (waarvan de pel verwijderd is) samen in de mixer en voeg ze beetje bij beetje aan de vinaigrette toe. doe er de olie bij en enkele takjes gehakte koriander (facultatief).

Voor 6 personen

bereidingstijd : 15 a 20 minuten

land : TunesiŽ

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Noord-Afrikaanse keuken / Ouria Lamrani

 

TunesiŽ Home