MELKTERT (MELKTAART)

 

7 dl melk

kaneelstokje

15 g maīzena (2 eetlepels)

40 g suiker (3 eetlepels)

Ŋ theelepel zout

30 g boter (2 eetlepels)

3 eieren

bladerdeeg

kaneel vermengd met suiker

 

Verwarm de melk en het kaneelstokje au bain marie. Meng maīzena, suiker en zout en roer er wat melk door. Breng het geheel over in de bain marie pan en roer tot het mengsel dik wordt. Laat het in de afgesloten pan nog 15 minuten gaan. Neem de pan van het vuur en roer er de boter door. Laat afkoelen, neem het kaneelstokje uit de pan en roer er de geklopte eieren door. Bekleed een springvorm met het bladerdeeg, dun uitgerold en vul de vorm met het mengsel. Bak de taart in een warme oven (200 ēC) gedurende 20 minuten. Neem de temperatuur dan terug tot 180 ēC voor de laatste 10 minuten. Strooi er voor het opdienen nog wat kaneelsuiker overheen.

 

Voor 1 taart.

 

bereidingstijd : 20 minuten, kooktijd : 45 minuten

 

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : gebak

 

bron : Culinair paspoort : een internationaal kookboek

 

Zuid-Afrika Home